7 TOP SEO orodji, ki jih morate poznati

SEO (Search engine optimization) ali po slovensko optimizacija za spletne iskalnike dobiva vse bolj na pomenu. Verjetno ste za optimizacijo že slišali ali pa jo uporabljate in veste, da je SEO zelo pomemben za vašo spletno stran ali spletno trgovino. Seveda so se taktike skozi leta spremenile, vendar je SEO še vedno zelo pomemben tržni kanal za skoraj vsako podjetje.

Za dosego SEO učinkovitosti morate uporabiti prava orodja. Zato v tem članku izpostavljamo nekaj najboljših SEO orodij, ki so pomembna v letu 2019.

1. Google Analytics in Googlova iskalna konzola (Search console)

Ta dva SEO »pomočnika« sta nujna. Google Analytics ponuja vpogled v promet, ki ga prejme vaše spletno mesto. Googlova iskalna konzola pa vam pove, če Google naleti na kakršne koli težave in je učinkovito orodje za indeksiranje vašega spletnega mesta. Poleg tega lahko ta dva orodja povežete tako, da lahko vaši podatki o Googlovih uvrstitvah (prikazi, kliki, razmerje med prikazi in kliki, povprečni položaj, ciljne strani) poročajo v storitvi Google Analytics.

2. Screaming Frog

Screaming Frog je SEO programska oprema, ki bo preiskala spletno stran in prepoznala težave z njeno optimizacijo. Pomaga vam pri pridobivanju informacij o naslovnih oznakah, meta opisih, H1-naslovih, strukturi strani, nedelujočih povezavah, odzivnih kodah in še veliko več.

To je najboljše orodje, ki ga lahko uporabite pri pripravi načrta o tem, kaj je treba popraviti na spletnem mestu.

3. Yoast SEO

Če tega še niste, nemudoma dodajte vtičnik na svoje WordPress  spletno mesto. Uporabite ga za vsako stran in objavo. Yoast seo omogoča, da enostavno optimizirate naslovno oznako in meta opis. Pri optimiziranju vsebine pomaga tako, da predlaga, kam postaviti besedno zvezo, ki jo želite uvrstiti v Googlu.

4. Keywords Everywhere

To je neverjetno orodje, ki ga večina ljudi še ne pozna. Keywords Everywhere je razširitev za Google Chrome, ki prikazuje različne meritve za pomoč pri raziskavi ključnih besed, na primer: obseg iskanja, podatki o konkurenci, CPC.

5. GTMetrix in PageSpeed ​​Insights

Oba orodja je treba uporabljati na mesečni ravni. Podatki, ki jih pridobimo z orodjema nam povedo ali se spletno mesto nalaga dovolj hitro za uporabnike. Predlagata tudi načine za povečanje hitrosti vašega spletnega mesta.

6. SEOSiteCheckup

V SEOSiteCheckup preprosto vnesite URL spletnega mesta in hitro boste dobili avtomatizirano revizijo SEO. To je hiter in enostaven način za iskanje izboljšav na področju SEO.

7. MarketMuse

Če želite zmagati na konkurenčnem trgu morate imate dovolj informacij. Orodje MarketMuse analizira spletno stran in jo primerja z drugimi spletnimi stranmi s podobno vsebino. Tako boste dobili informacije o tem, kako izboljšati svojo spletno stran in prehiteti konkurenco.

Posted in ,

Digital Brain