Kako narediti instagram poslovni profil?

Instagram je vse prej kot samo objavljanje fotografij. Za upravljanje profila je potrebno veliko znanja in izkušenj. Čeprav morda zgleda, da so fotografije objavljene naključno, niso! Za profili stoji veliko garanja, trdega dela in vstrajnosti. Pripravili smo vam nekaj nasvetov, ki jih morate upoštevati pri odprtju vašega poslovnega IG profila.  Če profil že imate, poskrbite za njegovo optimizacijo, tako vas bodo kupci hitreje in lažje našli.

Naredite poslovni IG profil

Vaš poslovni IG profil potencialnim strankam pove, kaj vaše podjetje je, katere storitve ali izdelke nudi in kje se nahaja. Profil delimo v štiri glavne dele: Uporabniško ime, ime, spletno mesto in bio podatki.

Če želite bim bolje izkoristiti vaš račun, uporabnikom omogočite dostop do čim več informacij o vašem podjetju.

Izberite pravo ime

Vaše ime je oblikovano tako da se začne z znakom @ npr. @digitalbrain. Razmislite, katero ime je tisto, ki bo označevalo vašo dejavnost ali vašo blagovno znamko. Nikakor ne izbirajte imena, ki je povsem različno. npr. Pekarna Žemlja naj izbere @pekarnazemlja in ne @pekarna ali @zemlja.

Izberite pravi naslov

Naslov je prikazen v delu osnovnih podatkov. Vaš naslov se bo prikazal tudi v rezultatih iskanja na Istragramu, zato je pomembno da v naslovu pojasnite, kaj vaše podjetje počne. Že vaše ime podjetja bi moralo razložiti, kaj počnete npr @pekarnazemlja. Podjetja lahko dodajo v svoj naslov tudi lokacijo podjetja npr: PEKARNA ŽEMLJA, LJUBLJANA ali NAJBOLJŠA PEKARNA V LJUBLJANI ŽEMLJA.

Dodajte spletno stran

Osnovnim podatkom dodajte vašo spletno stran, tako je večja verjetnost da si bodo sledilci ogledali tudi vašo spletno stran. Kar je pri večini tudi cilj podjetja. Posebnost je pri bloggerjih, kjer je cilj obiskati blog ali zgolj oddati svoj IG prostor podjetjem.

Opis

Opis podjetja je najpomembnejši del poslovnega profila. Pomembno je, da pojasnite kaj vaše podjetje počne. Npr. Pekarna Žemlja ima dolgoletno tradicijo. Ponujamo vam sladko in slano pecivo. Med drugim ponujamo tudi široko izbiro veganskega in brezglutenskega peciva.

POTREBUJETE POMOČ? PIŠITE NAM NA INFO@DIGITALBRAIN.SI

Digital Brain